NEXTHome: een combinatie van voordelen

Een lagere hypotheekrente omdat je een energiezuinig huis koopt

Sommige banken geven rentekorting als je een nieuwbouwhuis koopt. Ook kun je bij sommige banken rentekorting krijgen op grond van de energiezuinigheid van je huis. Een hypotheek is een lening en in het algemeen is de spelregel: hoe lager de rente, hoe beter voor je portemonnee.

Meerwerk (uitbouw, keuken, badkamer, vloeren e.d.) volledig mee te nemen in je hypotheek

Als je een bestaand huis koopt en je wilt daar een nieuwe keuken of badkamer in plaatsen, dan moet je tegenwoordig flink wat spaargeld mee moeten nemen, want je kunt alleen hypotheek krijgen voor de waardevermeerdering die dit je huis geeft. Bij nieuwbouw werkt dit beter; de keuken, andere tegels of sanitair in de badkamer, je vloer, de tuin, alles is één op één mee te nemen in je nieuwbouwhypotheek.

Een hogere hypotheek mogelijk doordat je een energiezuinig huis koopt

Als je een energiezuinig huis (en een nieuwbouwhuis is tegenwoordig altijd energiezuinig) koopt kun je bij veel banken een hogere hypotheek krijgen omdat je een lagere energierekening hebt dan in een bestaand huis. En dat kan wel eens nét het verschil zijn dat je nodig hebt.

Oplossingen voor dubbele maandlasten gedurende de bouw

Je hypotheek gaat bij een nieuwbouwhuis al lopen vanaf de start bouw. Je gaat weliswaar niet het volle pond betalen, maar toch. Als je die maandlast naast een eventuele bestaande maandlast of huur eigenlijk niet kan hebben, dan zijn hier allerlei goed werkende “verdedigingsmaatregelen” tegen.

Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden een deel hypotheek Aflossingsvrij

Omdat de fiscale aftrek met de huidige lage rentes vaak niet echt hoog is, kan een hypotheek met een aflossingsvrij gedeelte (niet fiscaal aftrekbaar) voor veel mensen een prima oplossing zijn. Je krijgt er lagere maandlasten door en dat is zeker het overdenken waard. En als je eind 2012 al een hypotheek had, dan is de rente van je nieuwe aflossingsvrije hypotheek in veel gevallen wél gewoon fiscaal aftrekbaar.

Extra voordelige schadeverzekeringen

Om je totale woonlasten zo laag mogelijk te maken, heb je recht op een netto-schadeverzekeringspakket (zonder provisie voor de tussenpersoon en ook zonder abonnementskosten) zolang je in je nieuwbouwhuis woont. Kijk en vergelijk!.

Slechts € 800,- aan advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek

Een hypotheekadvies moet je tegenwoordig zelf betalen en dit kan oplopen tot duizenden Euro’s. Voor een hypotheek via NEXTHome betaal je slechts € 800,- aan advies- en bemiddelingskosten. Oriënterende gesprekken, waarbij al je mogelijkheden uitgebreid aan de orde komen, zijn uiteraard gratis.